Du lærer mer enn bare å spille gitar

Du lærer mer enn bare gitar

Du lærer mer enn bare å spille gitar. Når du kan spille gitar, og du faktisk kan spille det du ønsker, så vil du oppdage at gitar bringer enda mer til ditt liv.

Hva er din motivasjon for å spille gitar? De fleste sier det er å kunne spille sine favorittlåter. Kunne ta opp gitaren på en fest, imponere venner og familie med hva de kan.
Så må vi jo ikke glemme drømmen om å ta fram gitaren på et nachspiel. Du lærer deg mer enn å bare spille gitar

Å lære seg å spille gitar i seg selv er ikke alt. Gitarspill gir deg et hav av muligheter som du aldri har tenkt på. Det er mer enn å bare lære seg et instrument.

Så hva mer er det gitaren kan gi deg og ditt liv?

Lærer du deg gitar kan det støtte deg under vanskelige tiderVi opplever alle nedturer i livet. Mange finner gitaren som en trøst til å tenke på noe annet. Musikk som du liker, gir deg glede. Du kan sitte med gitaren og prøver ut nye ideer. Det gir deg tid til å være kreativ. Og det gjør hodet ditt opptatt med noe som er gøy. Det blir som å leve i en annen verden. Det får tankene dine vekk fra det negative, og du kan tenke mer klart.

Er det noen rundt deg som kanskje er litt nedfor eller har en tung periode? Hva med å oppmuntre dem med en sang? Lag en liten minikonsert for noen som kan komme å høre på. Gitar er et verktøy du kan bruke til å inspirere både deg selv, men også andre.

Du kan se på gitar som et kjæledyr. Gitaren er alltid der for deg. Uansett om du er glad, trist, ensom eller litt deppa. Gitaren står på stativet og er alltid klar til å bli spilt på. Tenk hvor godt det egentlig er? Du kan alltid finne roen uansett hvor hektisk eller vanskelig livet er. Drive bort og finne glede når andre ting butter imot. Hente mer energi som gjør det lettere å håndtere de tøffe tidene som du måtte stå ovenfor.

 

Du kan uttrykke følelser


Instrumentet ditt kan hjelpe deg utrykke alt av følelser. Vil du spille intenst, rolig, avslappende, trist, oppløftende, positivt, motiverende?
Musikk det gir oss glede og vi kan utrykke følelser uten bruk av ord.

Du bestemmer selv hva du ønsker å kommunisere gjennom ditt instrument. Du vil ha så mye nytte av å få ut det du vil gjennom musikken. Det er din plass og noe helt eget og personlig.
Tenk å bare kunne få ut alt du ville gjennom gitaren? Er ikke det fantastisk?

 

Å lære gitar gir deg frihet til å gjøre det du vil

Ingen andre enn deg bestemmer hva du skal spille på din gitar. Du kan spille akkurat det du vil. Tenk den friheten du har? Det er du som kan velge hva du vil bruke gitaren til. Skal du spille G – C – D? Ja, du kan velge mange ulike måter å spille de grepene på. Det står du helt fritt til å velge. Enten du vil lærer å spille med plekter eller fingerspill. Hva slags rytme du vil spille er helt opp til deg. Det er akkurat det kreativitet handler om.

Vil du skrive låter om ditt liv? Ja, selvfølgelig kan du det også. I musikk finnes det mange muligheter. Du kan selv skape noe helt nytt som ingen andre har gjort tidligere.
Musikkteori er der for å hjelpe deg i gang til å skape noe kult. Ikke til å legge begrensninger på deg selv. 

 

Å lære gitar kan skape et fellesskap


Gitar knytter folk sammen. Du kan dele historier og spille gitar sammen med andre. Utveksle melodier i sammen. Det gir en utrolig sterk tilhørighet til andre mennesker. Du deler en felles interesse.

Vi mennesker er flokkdyr og det er ingenting som styrker oss mer enn samhold. Det er det som knytter oss til andre mennesker. Musikk er et felles språk som kan kommuniseres mellom alle land i verden. Hvilke bilder får du i hodet når du tenker på samspill? Folk som spiller sammen. Smiler og koser deg, og finner glede i et språk vi alle kan. 

Musikk knytter oss sammen. Du som kan spille gitar har en ypperlig mulighet til å samle folk. Enten ved å spille noe foran dem, eller samle folk til å spille sammen med deg.

 

 

Å lære gitar kan bevege mennesker


Som gitarspiller er du med på å inspirere andre. Bare å spille en sang hvor noen synger med kan skape glede hos andre. Og ikke minst de som hører på. Gitarspilling kan få andre til å tenke på alt mulig. Gamle historier, hva som skal skje i fremtiden, hva man ønsker å oppnå med livet, bedre tanker om seg selv, roe ned stresset som har vært hele uken. Mange opplever musikk som terapi. Musikk kan motivere deg til å endre livsstilen din til det bedre.

 

Kommer du på flere ting som ikke ble nevnt her? Hva ønsker du gitar skal berike ditt liv med?

 

Et lite tips du kan ta med deg videre:

1/4 av tiden du øver bør du sette av til kreativitet. Bare prøve ut nye måter å spille på.
Finn på noe eget. Lek med det du allerede kan og sett sammen det du har lært.

Gitaristene gitarskole startet opp for å lære mennesker å spille gitar med mer glede og frihet. Så man kan ha det gøyere med gitar.

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler

Philosophy of holding the pick

In the guitar community there are many different philosophies on how to hold the pick the correct way. The theories are many ranging from “if