fbpx

Du lærer mer enn bare gitar

Du lærer mer enn bare gitar

Du lærer mer enn bare å spille gitar. Når du lærer deg å spille gitar, og du faktisk kan spille det du ønsker så vil du oppdage at gitar bringer enda mer til ditt liv.

Hva er din motivasjon for å spille gitar? De fleste sier det er å kunne spille sine favorittlåter. Kunne ta opp gitaren på en fest, imponere venner og familie med hva de kan.
Så må vi jo ikke glemme drømmen om å ta fram gitaren på et nachspiel. Du lærer deg mer enn å bare spille gitar

Å lære seg å spille gitar i seg selv er ikke alt. Gitarspill gir deg et hav av muligheter som du aldri har tenkt på. Det er mer enn å bare lære seg et instrument.

Så hva mer er det gitaren kan gi deg og ditt liv?

 

Å lære gitar gir deg støtte under vanskelige tider

Vi opplever alle nedturer i livet. Mange finner gitaren som en trøst til å tenke på noe annet. Musikk som du liker, gir deg glede. Du kan sitte med gitaren og prøver ut nye ideer. Det gir deg tid til å være kreativ. Og det gjør hodet ditt opptatt med noe som er gøy. Det blir som å leve i en annen verden. Det får tankene dine vekk fra det negative, og du kan tenke mer klart.

Du kan se på gitar som et kjæledyr. Gitaren er alltid der for deg. Uansett om du er glad, trist, ensom eller litt deppa. Gitaren står på stativet og er alltid klar til å bli spilt på. Tenk hvor godt det egentlig er? Du kan alltid finne roen uansett hvor hektisk eller vanskelig livet er. Drive bort og finne glede når andre ting butter imot. Hente mer energi som gjør det lettere å håndtere de tøffe tidene som du måtte stå ovenfor.

 

Du kan utrykke følelser 

Instrumentet ditt kan hjelpe deg utrykke alt av følelser. Vil du spille intenst, rolig, avslappende, trist, oppløftende, positivt, motiverende?
Musikk det gir oss glede og vi kan utrykke følelser uten bruk av ord.

Du bestemmer selv hva du ønsker å kommunisere gjennom ditt instrument. Du vil ha så mye nytte av å få ut det du vil gjennom musikken. Det er din plass og noe helt eget og personlig.
Tenk å bare kunne få ut alt du ville gjennom gitaren? Er ikke det fantastisk?

Å lære gitar gir deg  frihet til å gjøre det du vil

Ingen andre enn deg bestemmer hva du skal spille på din gitar. Du kan spille akkurat det du vil. Tenk den friheten du har? Det er du som kan velge hva du vil bruke gitaren til. Skal du spille G – C – D? Ja, du kan velge mange ulike måter å spille de grepene på. Det står du helt fritt til å velge. Enten du vil spille med plekter eller fingerspill. Hva slags rytme du vil spille er helt opp til deg. Det er akkurat det kreativitet handler om.

Vil du skrive låter om ditt liv? Ja, selvfølgelig kan du det også.

 

 

Å lære gitar kan skape et fellesskap

Gitar knytter folk sammen. Dele historier og spille gitar sammen med andre. Utveksle melodier i sammen. Det gir en utrolig sterk tilhørighet til andre mennesker. Du deler en felles interesse.
Vi mennesker er flokkdyr og det er ingenting som styrker oss mer enn å være sammen. Det er det som knytter oss til andre mennesker. Musikk er et felles språk som kan kommuniseres mellom alle land i verden.

Tenk en gang du har vært på ferie og du ser en sitte med gitaren sin. Spille alle mulige låter. Du ser en mange mennesker helt stille og følger med. Ser nysgjerrige på gitarspilleren, og bare lytter til den fantastiske musikken som kommer ut av instrumentet.

Musikk knytter oss sammen.

 

 

Å lære gitar kan bevege mennesker

Som gitarspiller er du med på å inspirere andre. Bare å spille en sang hvor noen synger med kan skape glede hos andre. Og ikke minst de som hører på. Gitarspilling kan få andre til å tenke på alt mulig. Gamle historier, hva som skal skje i fremtiden, hva man ønsker å oppnå med livet, bedre tanker om seg selv, roe ned stresset som har vært hele uken. Mange opplever musikk som terapi. Musikk kan motivere deg til å endre livsstilen din til det bedre.

 

Kommer du på flere ting som ikke ble nevnt her? Hva ønsker du gitar skal berike ditt liv med?

 

Et lite tips du kan ta med deg videre:

1/4 av tiden du øver bør du sette av til kreativitet. Bare prøve ut nye måter å spille på.
Finn på noe eget. Lek med det du allerede kan og sett sammen det du har lært.

Gitaristene gitarskole startet opp for å lære mennesker å spille gitar med mer glede og frihet. Så man kan ha det gøyere med gitar.

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler