9 fordeler med å lære seg å spille gitar

9 fordeler lære seg gitar

Fordeler med å lære seg å spille gitar er mange. Her har du 9 grunner til hvorfor du bør lære deg å spille gitar.

1. Musikk letter på stresset

Fakta sier at folk som kan spille et instrument kan uttrykke seg selv gjennom musikk, de kan også bruke musikk som hjelpemiddel gjennom hverdagen. Kjenner du noen med autisme, ADD eller en annen lidelse? Musikk kan brukes for å hjelpe barn og unge med slike lidelser.

2. Forbedrer konsentrasjonsevnen

Å spille musikk rett, altså spille de rette notene, med den rette rytmen, i rett hastighet og i samspill med andre musikanter krever mye konsentrasjon. Når du lærer å spille gitar med andre musikere lærer du å konsentrere deg om disse tingene og mye mer. Du lærer også å høre deg selv og du begynner å legge merke til hva du trenger å jobbe med. Fordelen med å lære seg å spille gitar er at det virkelig kan forbedre konsenstrasjonsevnen din.

 

3. Du lærer å være tålmodig for å nå målene dine

De fleste er ikke suksessfulle i å oppnå målene sine, uansett hva det måtte være, for når de møter et hinder eller ser et tegn til at dette blir vanskelig, så gir de opp. Å lære seg å spille gitar kreves trening og gjennom å øve riktig lærer du deg å bli mer tålmodig for å nå målene dine.

4. Forbedrer koordinasjonen din

Det å spille et musikkinstrument krever håndkoordinasjon, spesielt hvis du spiller gitar. I det du øver med gitaren lærer hjernen og hendene å jobbe sammen, ikke bare for å spille de rette notene, men også for å spille rett rytme.

5. Man å uttrykker seg på en ny måte

Du lærer å spille et instrument og det betyr i bunn og grunn at du kan spille hva enn du vil, du kan uttrykke hva enn du vil! Når en forfatter skriver en historie med forskjellige karakterer kan de få andre til å føle karakterens følelser eller følelsene den generelle historien uttrykker. Musikk er ikke annerledes, som musiker maler du musikk med følelser.

utrykke deg på ny måte

6. Du lærer å jobbe i team

Det kommer et tidspunkt i livet hvor du må jobbe sammen med andre. Og spesielt når du spiller gitar sammen med andre. Det handler om å spille sammen i takt, hvordan ønsker vi at sangen skal være. Hvis du sliter med å samarbeide, kan det å lære et instrument dramatisk forbedre samarbeidsevnene dine, som vil bli overført til andre aspekter av livet ditt.

jobbe i team

7. Øk dine matematiske evner

Selv om musikk er en kunstform og matematikk er et mer logisk emne, vil det å lære noen aspekter av musikk, som musikkteori, øke dine overordnende matematiske ferdigheter. Studier viser at barn som lærer å spille musikkinstrumenter gjør det ofte bedre på skolen enn de som ikke spiller et instrument.

8. Åpner sinnet ditt for kulturhistorie

Forskjellige typer musikk er laget i forskjellige tider av forskjellige mennesker. Etterhvert som du lærer forskjellige typer musikk får du en større forståelse for hvor musikk kommer fra. Hvis du lærer musikk, lærer du historie på samme tid. Når du endelig har lært deg å spille gitar slik du har drømt, så vil du få en bedre forståelse av musikk og hvordan forskjellige musikksjangere henger sammen. Det finnes mange likhetstegn fra jazz, blues til kjente popsanger. Å lære seg å spille gitar kan gi deg følelse av å gå tilbake i historien.
kulturhistorie

9. Du kan potensielt starte en karriere som en gitarspiller

Mange som lærer å spille gitar, innser ofte at det å spille musikk er drømmejobben. Veldig mange går gjennom livet uten å vite hvilke drømmer de har, men de fleste som lærer å spille gitar eller andre instrumenter innser med en gang hva drømmen er. Hva som er virkelig verdt å jobbe for.

Se for deg følelsen av å oppnå drømmen om å bli den gitaristen du ønsker å være. Når du står foran et publikum som elsker alt du spiller, noe andre bare kan drømme om å gjøre. Alle klapper etter du er ferdig å spille. Du ser bare øynene deres lyser opp av glede. De blir inspirert av det du spilte. Og det bare gleder seg til å høre deg spille igjen. Selv sitter de inne med den tanken om at de skulle ønske de kunne spille akkurat slik som du gjør.

Å lære å spille gitar kan være veldig givende

Og en ekstra ting. Du lærer deg jo faktisk å spille verdens kuleste instrument!

 

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler

Voksne gitar

Lære gitar som voksen

Å lære gitar som voksen  kan være fantastisk gøy og meningsfullt. Å sette seg ned i godstolen med gitaren i hånda er en fin avkobling