Hva bør du forvente når du starter med gitartimer?

Dette er hva du kan forvente når du starter å ta gitartimer

Dersom du ønsker å bli en bedre gitarspiller, vil det å investere i gitartimer det beste valget du tar. Hvorfor, spør du kanskje. Det skal du finne ut i denne artikkelen. Målet er at du skal forstå viktigheten meden gitarlærer som følger og guider deg i riktig retning, og skal glede deg til hver gang du tar opp gitaren!

Hva bør du forvente av å ta gitartimer?

Å starte med gitartimer er et av de beste valgene du kan ta for å bli en bedre gitarspiller. Å ta gitartimer skal være gøy, engasjerende og motiverende. Du vil se deg selv etablere ferdigheter på gitaren og utvikle deg til å bli en bedre og mer allsidig musiker enn du har klart på egenhånd.

Du tenker kanskje hvorfor du burde ta gitartimer med en lærer fremfor å lære selv, eller hva du kan forvente av en gitartime kontra å øve med youtube eller noter. 

Du vil oppleve mindre frustrasjon

Å jobbe sammen med en gitarlærer eliminerer frustrasjonen som kommer når du ikke vet hva du skal øve på. Svært få vet hvordan man skal øve, sliter med å bli kvitt feilene man gjør fordi man ikke ser dem selv, og andre utallige problemer selvlærte gitarspillere opplever fordi de ikke klarer å se sine egne svakheter eller styrker selv.

En dyktig gitarlærer derimot, vil vise deg nøyaktig hva du trenger å øve på for å bli bedre på kortest mulig tid. Det tar lang og dyrebar tid å bli god på noe uten et miljø, og noen som kan evalurere resultatene dine.

Du kjenner kanskje til andre arenaer hvor det er helt vanlig å ha noen til å veilede seg før man når potensialet og virkelig knekker koden. Ta PT-er på treningssenter, eller alle former for rådgivere eller terapeuter. Vi blir ikke født med kunnskapen, vi må lære den av noen. Se for eksempel på de mest suksessrike menneskene i verden. De kom ikke dit selv. De gjorde jobben selv, men de hadde en mentor som veiledet de gjennom det gode og dårlige arbeidet. Hjelpe å holde fokuset på riktig sted.

Å ha en mentor og et miljø for likesinnede gjør at gitarlæringen blir ekstremt mye gøyere og mindre frustrerende.

Du vil ta gitarspillingen til nye høyder

Det er mange ting du lærer når du tar gitartimer sammen med en gitarlærer. Det åpner en ny verden som du aldri ville ha klart å tenke ut på egenhånd. For eksempel å spille et gitarriff mer effektivt, så du kan spille med færre feil. Eller hvordan du kan bli mer kreativ på gitar, hvordan du unngå de samme feilene om og om igjen. Gitartimer av god kvalitet vil ekspandere dine musikalske mål på kortere tid så du kan nå flere og større mål enn du selv vet nå. De aller fleste som har en gitarlærer blir overrasket over hvor mye en kan oppnå med den rette treningen. Du vil mestre musikkferdigheter som du ikke en gang hadde tenkt deg var mulig å få til. 

Nå snakkes det veldig stort og om store mål. Noen blir litt overveldet av et så stort bilde av prestasjon. Hovedpoenget er å ha en mentor som evaluerer utviklingen din og ser feilene, så du kan fokusere på utviklingen av ferdighetene isteden.

Det er ikke uvanlig at selvlærte gitarspillere som tar gitartimer med en dyktig gitarlærer får til enda mer, og snur sine små mål (fra å lære seg noen grep i en sang) til større og mer ambisiøse mål. Noen ender til og med med å gå etter en karriere innenfor musikk. Det er fordi dyktige gitarlærere er eksperter på å sette større mål hvor de hjelper sine studenter med å bli enestående musikere. Dette fordi de vet hvordan å få frem potensialet i sine studenter- uansett bakgrunn eller nivå.

Du får tilbakemeldinger fra en erfaren gitarinstruktør

Det kan være frustrerende å lære på egenhånd, fordi noen ganger vet du bare ikke hva du gjør feil. Hvem vet hva man gjør feil uten å ha noen som forteller det?

Noen ganger vil progresjonen gå uhorvelig sakte. Du vet ikke hva du skal gjøre, og ender kanskje med å plassere gitaren i et hjørne i stua til den støver ned. hvor deilig hadde det da ikke vært å kunne henvende seg til en ekspert på utsiden av ditt private liv?

Det er kanskje kjedelig å spørre kona eller en kompis om hjelp. I miljøet på gitarskolen er det massevis av andre likesinnede som brenner for å mestre fete ferdigheter på gitaren. Det er motiverende i seg selv! Tenk om du i tillegg kunne bidra med noen kunnskaper til noen som enda ikke er på ditt nivå? Da føles de tikke lenger som man stagnerer og ikke får til noe!

Å ha en gitarlærer gir deg tilgangen til dette og mye mer. Ikke bare har du muligheten til å alltid spørre om råd, men du vil bli vist hvordan du best mulig kan rette på ulike typer problemer, basert på kunnskapen  læreren sitter med om dine mål. På den måten vil du lettere ha det gøy med gitaren og mestre den helt på egenhånd.

Gitarlærere underviser elev

Nå dine musikalske mål raskere

Som nevnt tidligere, så når du dine musikalske mål mye raskere med en gitarlærer. Dyktige gitarlærere har hjulpet mange andre studenter til å nå sine mål. Også lignende mål som du gjerne vil oppnå. Dine mål eller utfordringer er ikke lenger kun dine utfordringer. Må har du alltid noen i ryggen!

Gode lærere forbedrer sine egne ferdigheter kontinuerlig, og holder seg oppdatert for å hjelpe deg enda bedre. Når du først begynner å ta gitartimer med en erfaren gitarlærer, vil du se at personen evaluere dine mål nøye for å finne en tilpasset læreplan for deg å følge. 


Det betyr at alt du øver på bringer deg nærmere og nærmere dine mål, selv om du ikke synes alt er like fett å holde på med. husk at det er utfordringene idag som gjør suksessen din imorgen!

Gode strategier er viktig for å hjelpe deg oppnå resultater. Å bli trent opp av en gitarlærer gir deg potensialet til å nå målene dine mye raskere. Det er ekstremt mye mer effektivt enn om du skulle gjette deg fram på egenhånd.

Nå som du vet litt mer om hva du bør forvente når du starter med gitartimer, bør du være gira! Gira på å være den personen i rommet som kan dra frem gitaren og spille til hva som helst, eller lage egne melodier du bare har i hodet. Ikke la muligheten til å nå ditt beste potensiale falle unna. Du gjør dette for deg og ingen andre. Vær i ett med gitaren, og den vil støtte deg når du trenger det. Ta deg selv og gitarspillingen din på alvor, og meld deg inn her! 

Reaching Your Guitar Goals

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler

Philosophy of holding the pick

In the guitar community there are many different philosophies on how to hold the pick the correct way. The theories are many ranging from “if