Slik lærer du akkorder og akkordprogresjoner raskere

Spiller du de samme grepene på gitar uten at det høres interessant ut? Ønsker du å lære nye akkorder raskt og kunne bruke dem i spillet ditt på en naturlig måte?

Kanskje du står over mange nye akkorder i en ny sang, og ikke vet hvordan du lærer dem raskt for å få gleden av å spille sangen i stedet for å unngå den?

Nå skal vi se nærmere på måter du kan lære akkorder og akkorderprogresjoner raskere.

Lære en ny sang

Å lære en ny sang involverer mange forskjellige komponenter. Du kan lære hvordan sangen går, og hvilken rekkefølge akkordene er i. Dette alene kan føles som det tar flere uker. På toppen av dette lærer du kanskje nye akkorder og du prøver huske hvordan akkordene skifter mellom hver enkelt overgang.

Når du lærer alle disse nye akkordene, kan det hende at akkordene dine endres, eller at din evne til å flytte mellom disse akkordene ikke er så raske som med akkordene du kjenner så godt. Vi har noen tips til deg for å unngå å føle at du er i en konstant kamp om å lære sangen, akkordprogresjonene og alle disse nye formene, og få dem alle til å sitte slik at du raskt kan lære den faktiske sangen.

Du vil nå kunne lære mer om hvilke typiske feil vi gjør når vi skal lære oss å spille gitar, og noen gode metoder som vil hjelpe deg å se raskere fremgang med gitarspillingen din.

 

Hvorfor sliter folk med å lære nye akkorder raskt?

Mange mennesker, når de lærer en ny sang, nærmer seg den ved å spille den fra start til slutt i stedet for å huske. Og hjernen din kan bare memorere noen få ting om gangen og få det inn i mellom- og langtidshukommelsen din. Hvis du fortsetter å spille gjennom den nye sangen og akkordene uten å huske hva du holder på med, så vil hjernen din alltid ha problemer med å huske akkurat det du gjorde.

 

Så hvordan unngår du dette?

For å få et mye raskere resultat, må du se på noen få viktige opplysninger som hjelper deg med å huske de nye akkordene. For eksempel, hvis du lærer en ny C-akkord, ikke prøv å sette det i sangen for tidlig. Ikke spill alt på en gang. Bare fokuser på å lære den ene akkorden til du kan gjøre det i søvne. Og legg det deretter inn med resten av gitarspillet ditt.

For å virkelig akselerere denne prosessen prøv og spill din nye C-akkord med noe annet enn sangen du lærer. Dette vil hjelpe hjernen med å koble den akkorden sammen med andre ting du har lært på gitar, og i fremtiden hjelper det å huske akkorden både alene, men også med andre sanger.

 

Lære akkordprogresjonen
Lære akkord

Og hvis du prøver å lære en ny akkordprogresjon så øv på dette først. Istedenfor å bare spille den ene sangen om og om igjen. Spill akkordprogresjonen uten noe spesiell rytme. Ikke tenk for avansert her.  Bare spill akkordene.

Du kan også øve hvor du skriver akkordprogresjonen ned på et ark fra det du husker uten å se på sangen som du faktisk lærer. Prøv å tilnærme deg den nye sangen og nye akkordene på denne måten for å hjelpe deg å lærer nye sanger mye fortere enn det du har gjort før.

Prøv ut disse gode tipsene du har her. Du trenger ikke å gjøre det helt perfekt. Så lenge du gir det en sjanse og øver jevnlig. Du vil garantert få et annet utbytte enn det du tidligere har gjort.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk

Her har du den engelske versjonen

 

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler

Philosophy of holding the pick

In the guitar community there are many different philosophies on how to hold the pick the correct way. The theories are many ranging from “if