7 grunner til hvorfor du ikke ser fremgang med gitaren

7 grunner til hvorfor du ikke ser fremgang med gitaren


1 Du vet ikke hva du skal lære

Når vi skal ta fatt på å forbedre våre egne ferdigheter, så starter mange med å søke seg frem på nettet etter noe å lære. Når du ikke selv vet hva du trenger å øve på, så skal det mye til å søke deg fram på egenhånd. Sannsynligheten for at du kommer over akkurat noe som vil gi deg stor fremgang er  liten. Problemet med å surfe på nettet er at det er et hav av informasjon der ute. Og ofte opplever man å bli mer frustrert av det.

Hvordan skal du kunne vite hva som fungerer og ikke? Det er akkurat det en gitarlærer er for. Å kunne se akkurat hva du trenger å gjøre for å få gitarspillingen din til å høres mye bedre ut.

 

 

 

2 Du øver bare av og til

 Du tenker at du vil bli bedre på gitar. Så derfor tar du frem gitaren litt av og til etter jobb. Gitaren settes tilbake like fort som da du tok den frem. Du finner kanskje frem telefonen, eller slår på Netflix og ser på noe annet som får deg til å føle deg bra. Vi gir ofte fort opp gitaren. Bare dette alene har stor innvirkning på hvorfor du ikke ser fremgang.
Du øver rett og slett ikke nok. I stedet for å jobbe jevnt blir det bare stykkevis. Hva tror du dette gjør for gitarspillingen din? Eller tenk på andre ting i livet ditt. Hvor ofte fungerer det å pusse tennene dine av og til? Hva med å komme i bedre form? Hvem ser stor fremgang av å gjøre noe av og til?  Hvem blir råe gitarspillere av å øve litt av og til? Ingen. Dem som sier at de nesten ikke øver forteller ikke den fulle sannheten.

 

 

3 Du tar lange pauser mellom hver gang du tar opp gitaren

Så la oss si at du har faktisk klart å komme i gang med gitarspillingen igjen. For tiende gang. Nå mener du alvor. Du har klart å komme i gang i noen uker, men igjen så tar du en lang pause. Plutselig har det gått 3 måneder siden sist du tok opp gitaren. Prøver igjen i noen uker og tar en lang pause. Men bare denne gangen går det 1 år til du tar opp gitaren igjen.

Hva tror du dette gjør med gitarspillingen din? Ikke mye. Hva tror du dette gjør med fremgangen din? Helt riktig! Ikke mye.

Å ta pauser vekk fra gitaren fungerer nesten aldri. Det vil bare stagnere utviklingen din. Pausene du tar gjør bare at du trenger å jobbe enda hardere neste gang med å komme deg tilbake til samme nivå som før. Lange pauser gir ikke stor fremgang på gitar. Det er åpenbart. Det er bedre å klare å finne en god strategi for deg selv som gjør at gitarspillingen blir en vane for deg.

 

 

4 Du sitter bare og øver på sanger

Selv om det å spille sanger er veldig gøy vil ikke dette alene gjøre at du ser stor fremgang med gitarspillingen din. Dette er akkurat det de fleste gjør. Og er en står årsak til at de fleste ikke kommer seg videre. Du øver på noen sanger. Og det er det du får. Du kan noen sanger. Men det blir du ikke en allsidig gitarspiller av. Det gjør deg ikke i stand til å ta opp gitaren og bare spille fritt det du vil.

Skal du se fremgang med gitaren, så trenger du enda bedre strategier enn det. Å bare spille sanger gjør deg ikke til en god musiker og gitarspiller. Da hadde vi hatt enda flere dyktige gitarspillere der ute. Se for deg studenter som studerer musikk på universitet. Tror du de sitter å bare lærer sanger hele dagen?
Tenk på en profesjonell gitarlær som skaper råe gitarspillere . Tror du de bare har lært dem mange sanger hele dagen? Så klart ikke.

 

 

5 Du får ikke brukt det du allerede kan

Det er et hav av informasjon der ute. Og du kan sitte og følge med på folk vise noen triks på gitaren på nettet. Og du begynner å få til noe kule ting her og der. Det vil du fint klare å lære selv i starten.

Så kommer du til det neste steget. Mange sliter med å få brukt det de har lært. De aner ikke hvordan de skal ta det videre. Hva skal jeg gjøre med det jeg allerede kan?

Mange snakker om at kunnskap er bra å ha mye av. Det er helt verdiløst dersom du ikke får bruk for det. Samme gjelder på gitar. Hvis du kan noe på gitar, men ikke får bruk for det så er du like langt. Når du spiller gitar, så bør du sette av tid til å trene på å bruke det du allerede kan på ulike måter.

6 Du klarer ikke å sette sammen det du har lært

Så nå kan du spille forskjellige ting på gitar. Du har lært litt gjennom video, noen har vist deg noe eller du har lest noe et sted. Hva nå?
Det neste blir å sette sammen de forskjellige tingene. Dette er nok en ting som er vanskelig for folk å mestre. Sette sammen det man har lært. Hvilke ting kan man sette sammen? Hvordan får man dette til å passe sammen? Hvordan får man dette til å bli musikk som høres bra ut?
Det lærer du ikke gjennom å lære noen småting på gitar. Det lærer du heller ikke gjennom å spille sanger, og det blir bare verre dersom du fortsetter å lære deg nye ting.


7 Du jobber ikke med tingene som holder deg tilbake

Mange blir frustrerte over å ikke se stor fremgang til tross for at de øver og øver. Du legger ned tid og energi til å øve og håper at det en gang skal løsne. Du øver på det samme om og om igjen. Så ser du at du har brukt masse tid på å øve, men du ser nesten ingen fremgang med gitaren din.

Å bare jobbe med det samme igjen og igjen løser svært lite.
Grunnen til at du ikke ser fremgang er at du ikke jobber med det som faktisk holder deg tilbake. Du øver enten på noe du allerede kan, eller så sitter du med en øvelse som er ubetydelig for din gitarspilling og det du vil oppnå. Det blir som å løpe rett i en vegg gang etter gang.

Å sitte å jobbe med et gitarlick er helt unødvendig hvis det er din rytme på gitar som er problemet. Å lære seg en gitarskala opp og ned er helt unødvendig når problemet ditt er at du ikke får brukt det du kan til noe musikalsk.

 

 

Neste steg for deg

Gå gjennom de grunnene over. Hva kjenner du deg igjen i? Hvilke ting her er det som gjelder deg?

Begynn med denne rekkefølgen: 

1. Les gjennom de 7 grunnene en gang til
2. Finn ut av hvilke punkter som gjelder for deg
3. Skriv ned en ting for hvert punkt som du kan starte med nå i dag for å endre dine dårlige vaner

Sett små mål i starten. Gjør det enkelt for deg selv. Du trenger ikke å sette i gang masse ting du som du vet du aldri kommer til å følge opp.
Begynn i det små, så vil du se mer fremgang enn du tidligere har gjort. Dette fikser du. Ha troen på deg selv. Bestem deg for at dette skal du klare.

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler

Philosophy of holding the pick

In the guitar community there are many different philosophies on how to hold the pick the correct way. The theories are many ranging from “if