3 tanker når vi opplever musikk frustrasjon og hvordan du kan løse det

musikk frustrasjon

Har du noen gang vært frustrert over din gitarspilling og din musikalske fremgang? Har du sett andre musikere som kan spille gitar slik du ønsker å spille?
Virker det langt frem til å nå dine største musikalske drømmer?

Nesten alle har hatt de samme tankene til tider. Det er flere årsaker til denne frustrasjonen:

Musikk frustrasjon #1 Ikke i stand til å spille gitar på ditt beste når det gjelder

Det er frustrerende når du stadig vekk spiller under ditt maksimale nivå når du spiller foran andre. Din frustrasjon kommer av at du vet hva du faktisk kan spille. Og du vet at du kan spille mye bedre enn dette her, men likevel når du tar frem gitaren og skal spille kjenner du toppnivået ditt faller betraktelig.

Musikk frustrasjon 2# Treg fremgang, gitarferdigheter og kreativiteten i spillingen stagnerer

Typiske eksempler på dette:

  • Du øver på ulike øvelser igjen og igjen, men ser liten økning og fremgang i spillingen.
  • Forsøker å improvisere, men blir frustrert over lite personlig preg, slik at du kan utrykke det du ønsker gjennom gitarspillingen.
  • Prøver å komme på egne ideer men føler du ikke klarer å lage noen nye kreative løsninger

Musikk frustrasjon 3# Følelse at du ikke strekker til

Å sammenligne seg selv med andre fører til at du ikke føler deg bra med din egen gitarspilling. Dette kan skade din egen selvtillit og motivasjon til å øve gitar.

Disse strategiene under vil hjelpe deg med å overkomme frustrasjonen du har hatt eller har akkurat nå.

 

Løsning på musikk frustrasjon – Forstå at du er ikke alene

Du er ikke den første personen som opplever denne frustrasjonen. Det finnes mange som har opplevd akkurat det samme. Til og med kjente musikere har hatt de samme utfordringene.

Ludwig Van Beethoven (1779-1827) jobbet i lange perioder før han fullførte sine stykker. Han endret stykkene sine igjen, igjen og igjen. Han tvilte på om det var bra nok.

Johannes Brahms (1833-1897) var så frustrert med sin låtskriving at han brukte 21 år med å lage sin første symfoni.

John Mayer jobbet med en låt han ikke var fornøyd med. Og ville bare kaste den. Samme låt vant Grammy award for årets låt i 2005

Læring for deg: Uansett hvor frustrert du føler deg, forstå at du ikke er alene.

 

Løsning på musikk frustrasjon – Snu frustrasjon til inspirasjon

Frustrasjon kan enten hjelpe deg eller skade deg. Alt handler om hva du bestemmer deg for.

En av mine mentorer dro sammen med noen av sine gitarvenner på konsert. De dro for å se Yngwie Malmsteen. Etter konserten følte noen av guttene seg oppgitt og samtidig frustrert. De ble så imponert over Yngwie sine skills. Men de fikk ikke lyst å spille gitar lengre, og vurderte å slutte.

Min mentor valgte å se på det til annerledes. Han brukte det heller til noe positivt som inspirasjon. Han var så inspirert at han dro rett hjem. Og øvde gjennom natten. Helt til han ikke klarte å holde øyene oppe.

Din læring av dette: Ikke søk etter å unngå frustrasjon, men bruk til det til din fordel. Det er det du som bestemmer! Hva du velger å gjøre med frustrasjonen.

 

 

Løsning på musikk frustrasjon Fokuser på deg selv

Mange gitarspillere når ikke sine mål fordi de bruker mye av tankevirksomheten til å sammenligne seg med andre musikere. Dette er en stor feil. Musikk bør ikke bli sett på som konkurranse. Det som betyr noe er hvor flink du er til å utrykke deg selv.

Kurt Cobain (singer/songwriter i Nirvana) er en som har gjort en god jobb å utrykke seg selv gjennom musikken. Selv om hans musikalske ferdigheter var begrenset, så kan du høre hans egen personlighet gjennom musikken hans. Det hadde ikke mye å si at han ikke var en særlig god gitarist, hadde lite kunnskap om musikkteori, at han spilte falskt til tider. Selv gitarspillingen hans var slurvete.

Han var mest sannsynlig ikke frustrert over seg selv musikalsk. Han prøvde ikke å bli en bedre gitarspiller ved å sammenligne seg med andre. Han fokuserte på en ting som betydde mest for han: Utrykke seg selv gjennom musikken

 

Løsning på musikk frustrasjon Forbedre dine øvingsrutiner

Din musikalske frustrasjon forsvinner dersom du oppnår fremgang i alle områdene rundt gitarspillingen din. Frustrasjonen bygger seg raskere opp når fremgangen er treg og ujevn. Bruk frustrasjonen som en feedback. Deretter tar du tak for å forbedre dine egne rutiner og metoder for å lære gitar bedre og ta deg til det neste nivået.

Viktige ting å ta med seg:

  1. Husk at ingen er helt immune fra frustrasjon. Selv de største musikerne i verden er der til tider.
  2. Slutt å sammenlign deg selv med andre gitarspillere og musikere. Sett konkrete mål for deg selv som inspirerer deg til å øve hver dag.
  3. Når du føler deg frustrert, finn ut av hva som forårsaker dette. Å identifisere den korrekte årsaken hjelper deg håndtere det på den riktige måten.
  4. Bruk den riktige løsningen for å håndtere frustrasjonen på en god og effektiv måte.

 

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler

Philosophy of holding the pick

In the guitar community there are many different philosophies on how to hold the pick the correct way. The theories are many ranging from “if