Slik velger du din første gitar

Slik velger du din første gitar

Så du er klar til å kjøpe din første gitar? Du har aldri spilt før, men er klar for å lære deg å spille.
Du vil få noen gode tips til hva du bør se etter. Så du kan finne den riktige gitaren for deg.
Slik velger du din første gitar:


Så hvor vanskelig er det egentlig?

Det finnes veldig mange ulike valg der ute. Mange gitarmerker. Ulike farger og ulike tresorter. Det finnes alle mulige ukjente ord og uttrykk som man kanskje ikke helt forstår. Hvordan skal du velge den gitaren som er riktig for deg?

Det er faktisk mye enklere enn du tror. Ved å følge disse rådene du får her så er du på god vei til å finne den gitaren som passer deg. Og vi skal holde det enkelt for deg så du kan finne en gitar som passer deg.

Her kommer noen enkle tips som kan hjelpe deg å finne gitaren du trenger:

 

Slik velger du din første gitar

 

Gitarlyden

Det du trenger å gjøre er å høre om du liker lyden. Det er tross alt du som skal spille på gitaren. Alt handler om du liker lyden eller ikke. Dra til en gitarbutikk og test ut forskjellige gitarer. Du kan teste ut gitaren selv, eller få en i butikken til å gjøre det for deg.

Vi er alle forskjellige og har egen smak på hvordan vi vil gitaren skal høres ut. Det er helt normalt at andre er uenige med deg om hva som er god lyd eller ikke. Vi har alle forskjellige preferanser, men det er ingen fasit.

Du er mer enn kvalifisert nok til å velge en gitar med god lyd. Du har hørt gitarspilling hele livet. Ja, da er du kvalifisert!

Gå for den gitaren som du synes låter bra.

Lyden av gitar

Ytre skader

Når du skal velge riktig gitar så gjelder det å se til at gitarhalsen er rett og ikke bøyd. Sjekk også at det ikke er noen sprekker eller ytre skader før du kjøper den. Noen gitarer kan under transporten ha blitt skadet. Du vil ikke komme hjem å plutselig oppdage at gitaren har skader på seg. Eller du oppdager det noen måneder senere.
Slik velger du din første gitar, ved å se etter ytre skader når du kjøper den. Samme gitartype kan faktisk variere stort, så pass på at det er ingen ytre skader. 

Gitarmerker

Du skal kjøpe en gitar, ikke et gitarmerke

Du trenger ikke nødvendigvis kjøpe det mest populære gitarmerket. Det gir ingen indikasjon på om gitaren er bra for deg eller ikke. Du kan finne en ukjent gitar som kan være like god som en gitar fra et kjent merke.

Kjøp den du liker best uavhengig av hvilket merke det er.

Pris

Prisen gjenspeiler ikke alltid kvaliteten på gitaren. Du bør ikke kjøpe en gitar bare fordi den er dyrere. Eller fordi en kjent artist har den gitaren.
Finn en pris du er komfortabel med, men det viktigste er om du liker den uavhengig av pris.

Jeg prøvde en gitar til 35 000,- og 3000,-. Hvilken gitar ble det? Washburn til 3000,-. Den er helt fantastisk. Flere studenter har prøvd den og liker veldig godt å spille på den. Og de elsker lyden.

Pris og kvalitet henger ikke alltid sammen. Derfor er det så viktig at du selv liker å spille på den gitaren du velger. OG det trenger ikke alltid å være den dyreste gitaren som er i butikken.
Penger

Tenk enkelt

 

Slik velger du din første gitar, ved å holde det enkelt. Du må bare få testet ulike gitarer og finne den gitaren du liker best.
Liker du lyden? Liker du å spille på den? Ja, da er du på god vei til å finne den gitaren for deg. 

Det er du som bestemmer hvilken gitar du liker aller best. Hold deg til de enkle tingene som vi har gått gjennom her.

Et tips er å dra til en gitarbutikk i Kristiansand eller der du bor. Da får du testet ut gitarene selv, eller så kan de ansatte være behjelpelig med å teste ut gitaren for deg. 

Slik velger du din første gitar

  • Gitarlyd, hør om du liker lyden
  • Se etter ytre skader
  • Ikke se på pris, men hvilken gitar du personlig liker best å spille på
  • Hold det enkelt, det er du som skal spille på den

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler

Philosophy of holding the pick

In the guitar community there are many different philosophies on how to hold the pick the correct way. The theories are many ranging from “if