fbpx

Fordeler ved å ha en gitarlærer fremfor å lære selv

Hvilke fordeler får du ved å ha en gitarlærer som hjelper deg? Alle topputøvere har en form for lærer/coach/mentor som hjelper dem å oppnå større resultater. Det gjelder også helt vanlige folk som ikke skal bli verdensmester. Mange som ønsker å oppnå et bedre resultat, går for å få hjelp av en profesjonell. Enten det er innenfor trening eller gitar.

Problemet med å lære gitar av seg selv

Den største frustrasjonen de fleste sitter med er at de ikke vet hva de skal gjøre. De har ingen anelse hva de må lære på gitar først. Mange kaster seg ut i det og finner noe helt tilfeldig å lære. Men hva er riktig teknikk? Hva bør jeg gjøre først? Trenger jeg å lære alt? Må jeg kunne musikkteori? Hvilke ferdigheter må jeg ha på plass? Prøve og feile metoden tar gjerne årevis, og de fleste som lærer seg gitar gir fort opp, fordi de forstår hvor vanskelig det er å lære seg på egenhånd.

Fordelene med å finne seg en riktig gitarlærer

 

1. Du sparer masse tid

Du vil ikke klare å unngå å gjøre feil på egenhånd. Og det kommer til å kreve mye tid. Å søke seg gjennom all informasjonen tar årehvis. Med en lærer får du tilrettelagt det du trenger for å nå dine mål, uten mange omveier. Tenk hvor gammel du er nå. Hvor mange år vil du vente med å ha større glede med gitar? Vil du ta den korteste eller lengste veien til målet? Med en gitarlærer kommer du raskere til målet. Slik at du kan bruke mesteparten av livet til å ha det gøy med gitar. 2. Du har en større garanti for å oppnå målene dine Å lære gitar på egenhånd kan fungere godt, men det har du ingen garanti for. Hvordan skulle du vite det? En gitarlærer som har blitt trent opp vil gi deg riktige verktøy som fungerer. Du vil lære hvilke feil du ikke må gjøre, så du slipper å kaste bort tid på ting som ikke fungerer. Har du sett hvordan personlige trenere pusher sine kunder på treningssenter? Hva tror du sannsynligheten er for at de når målene? Mye høyere enn å ligge på sofaen hjemme. 3. Du lærer den riktige strategien fra dag 1 Lærer du gitar på egenhånd vil du garantert gjøre mye feil. Spør hvem som helst som har lært seg gitar på egenhånd. Med en ordentlig gitarlærer slipper du å øve feil. Du blir bedre til å mestre rytme, riktig fingerbruk og hvordan utføre tekniske ferdigheter på en god og smidig måte. Du er ingen forsøkskanin. En erfaren gitarlærer gir deg det som fungerer fra dag 1. 4. Du vil bli en bedre gitarspiller enn du selv tror er mulig Når du følger strategiene du får av en lærer vil det hjelpe deg å bli en allsidig gitarspiller. Du vil forstå det du gjør på en bedre måte, og du vil kunne spille flere sanger og soloer som tidligere har vært krevende for deg på gitar. Jeg opplever mange som undervurderer sitt eget potensiale. De vil bare lære litt, fordi de vet ikke hva som er mulig for dem. Og de ser over tid at de faktisk kan spille mer enn det trodde var mulig. En gitarlærer som bryr seg, vil pushe deg til å overgå dine egne forventninger og vise deg måter du ikke visste var mulig. Du trenger ikke å være en ekspert for å skrive egne låter. Du trenger ikke å ha talent for å bli rå på gitar. Alle med riktig veiledning kan nå disse målene. Ja, også som en hobby. 5. Du får hjelp og støtte i vanskelige perioder Det viktigste en gitarlærer gjør er å få fram det aller beste i deg som gitarspiller! Som ikke gir deg opp. Backer deg opp når det er vanskelig. Gir deg den støtten du trenger. Guider deg og pusher deg fremover. En god gitarlærer har evnen til å kunne tilpasse tipsene og rådene til ditt personlige behov. Selv om du kan tvile litt på deg og dine gitarferdigheter vil en lærer som bryr seg aldri gi deg opp uansett hva. Akkurat som coachene til toppidrettsutøvere. En god coach er der for deg hele veien.

6. Planen er klar for deg

En dedikert gitarlærer vet akkurat hvordan du kan nå målene dine. Han/hun har planen klar for deg. Ikke bare her og nå, men vet akkurat hva som skal til. Du trenger ikke å finne det ut på egenhånd. Det eneste du trenger å gjøre er å følge stien som ligger rett foran deg. Og din gitarlærer vil følge deg hele veien.  

Der har du det

Å ha en riktig gitarlærer er så mye gøyere. Du er i trygge hender, og kan stole på at du kommer til å spille gitar slik du alltid har drømt om. Du får full støtte gjennom hele prosessen. Du slipper å finne ut av tingene selv. Du har en som er der for å hjelpe deg. Og vil være der for deg hele veien. Fremgangen du vil få nå med en lærer vil være så mye bedre. Det kan ikke sammenlignes med noe annet. En dyktig gitarlærer vil kunne inspirere deg, gi deg den rette veiledningen og få fram det aller beste potensiale som ligger i deg. Vi har alle talenter og evner liggende i oss. Det handler bare om å ha en mentor/lærer som virkelig ønsker å få det frem i lyset. Det aller beste du kan gjøre for deg selv er å investere i en riktig gitarlærer. Og nå vet du hvorfor. Gitarlærer

Gitarbrev

Ønsker du flere nyttige tips og triks? Meld deg på vårt gitarbrev.

Innhold

Tips og triks

Relaterte artikler

Voksne gitar

Lære gitar som voksen

Å lære gitar som voksen  kan være fantastisk gøy og meningsfullt. Å sette seg ned i godstolen med gitaren i hånda er en fin avkobling